گفتگوی تفصیلی| معاونت احزاب شورای ائتلاف استان لرستان این روزها چکار میکند؟
خبرگزاری فارس لرستان_ سعید سرشار؛ کمتر از سه ماه به انتخابات مجلس دوره دوازدهم باقی مانده است و تنور انتخابات کمکم در حال داغشدن است.
جریانات سیاسی در آستانه انتخابات میتوانند نقش موثر در داغ شدن تنور انتخابات و معرفی معیارها و شاخصهای یک انتخاب اصلح را داشته باشند.
در این راستا جریانات و احزاب سیاسی مختلف با افزایش جلسات خود در تلاش برای همفکری، برنامهریزی و تعامل جهت حضور حداکثری و همچنین انتخاب اصلح در انتخابات هستند.
به همین مناسبت، با «بهنام گودرزیفرد» معاون احزاب و تشکلهای سیاسی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی لرستان و دبیر استانی جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در استان به گفتوگو نشستیم تا آخرین وضعیت این معاونت شورا و تصمیماتش و نیز آرایش نیروهای سیاسی در آستانه انتخابات مجلس را مورد ارزیابی قرار دهیم.
در ابتدای بحث لطفا در خصوص نقش و جایگاه احزاب در شورای ائتلاف توضیحاتی بفرمایید.
بنام خدا، بر اساس سیاستهای کلی و برنامهریزیهای صورت گرفته، احزاب انقلابی بخش اعظمی از شورای ائتلاف را به خودشان اختصاص داده و چندین حزب و تشکل رسماً به عضویت در این شورا در آمده و عضویت خود را به تصویب کمیسیون ماده ۱۰ احزاب رسانده اند.
قاعدتاً دبیران استانی این احزاب در استانها اعضای حقوقی هستند که بصورت خودکار به عضویت شورای استانی در میآیند که این عضویت حقوق و تکالیفی برای آنها بوجود می آورد.
تا کنون چند حزب به صورت رسمی عضو شورای ائتلاف در لرستان هستند؟
ابتدا باید به عرض برسانم که در مجموع شورای ائتلاف متشکل از اعضای حقیقی و حقوقی است که احزاب به عنوان اعضای حقوقی شناخته شده و اعضای حقیقی نیز با فرایند خاص خود و با برگزاری انتخابات در مجمع عمومی انتخاب میشوند.
بر این اساس تا امروز ۱۶ حزب و تشکل در استان لرستان بر اساس این قاعده به عضویت شورا در آمدهاند.احزابی که عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلابی لرستان هستند :۱_ جبهه مردمی انقلاب اسلامی ۲_ جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی۳_جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی۴_ جمعیت پیشرفت و عدالت اسلامی ۵_جبهه ایستادگی۶_ جبهه پیروان خط امام و رهبری۷_حزب توسعه عدالت اسلامی ۸_جبهه وفاداران انقلاب اسلامی ۹_ تشکلهای اسلامی دانشگاهیان انقلابی لرستان ۱۰_جامعه اسلامی کارگران ۱۱_حزب جبهه پایداری انقلاب اسلامی ۱۲_ حزب نسل نو ۱۳_ حزب موتلفه اسلامی ۱۴_ حزب جانبازان انقلاب اسلامی ۱۵_ جامعه اسلامی اصناف و بازار اصناف و بازاریان١۶. کانون اسلامی دانشگاهیان.
این تعداد در صورت مشارکت و حضور در کمیتهها و بدنه تصمیم ساز شورا میتوانند نقشی اساسی در سیاستگذاری و تصمیمگیریها داشته باشند.
ضمن اینکه احزاب خود یک معاونت مستقل هم دارند که تحت عنوان معاون احزاب و تشکلهای سیاسی در ساختار شورا تعریف شده و با فرآیند انتخابات از میان دبیران احزاب حاضر در معاونت برگزیده میشود.
نقش احزاب در شورای ائتلاف به چه شکلی تعریف شده و آیا افرادی خارج از مجموعه احزاب هم میتوانند در این شورا عضو شوند؟
خوشبختانه در حال حاضر نگاه مجموعه شورا به احزاب بسیار مثبت بوده و شرایطی محیا شده تا بیش از هر زمان دیگر احزاب بتوانند نقطه نظرات خود را در قالب تصمیمات شورا به منصه ظهور برسانند.
ضمن اینکه بر اساس سیاستهای در پیش گرفته شده، مجموعه شورا، هر ظرفیتی را در استان که به عنوان مجموعه انقلابی است و به دنبال وحدت نیروهای انقلاب است را به رسمیت میشناسد و از آنها کمک میگیرد.
بر همین منوال به دنبال آن هستیم علاوه بر ظرفیت موجود تشکلهایی که میتوانند در بخشهای اجتماعی منشاء اثر باشند، مورد توجه بیشتر قرار گیرند.
امیدواریم با همراهی دوستان انقلابی،جهادی و تشکیلاتی بتوانیم گامی اساسی و موثر در جهت وحدت و همدلی در استان برداریم که ان شاءالله میوه و ثمره آن محقق شدن چهار مولفه مورد نظر مقام معظم رهبری مبنی بر امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت در انتخابات پیش رو باشد.
احزابی که عضو شورا هستند تا چه اندازه در تصمیمات شورا مشارکت داشته و در تصمیمگیری موثر باشند؟
همانگونه که عرض شد، احزابی که بصورت رسمی عضویت خود را در شورای ائتلاف به تصویب کمیسیون ماده ۱۰ احزاب رساندهاند و آنهایی که در راستای وحدت به این شورا میپیوندند، علاوه بر حقوقی که برای آنها متصور است، وظایفی نیز بر عهده خواند داشت که از آن جمله این میباشد که قانوناً نمیتوانند مواضعی بر خلاف مواضع و تصمیمات شورا اتخاذ نمایند.
این وظیفه بر گرفته از فلسفه وجودی ائتلاف در راستای وحدت و یک صدایی است. البته آنچه واضح است تک تک افراد حاضر در شورا در تصمیم گیری و اتخاذ تصمیمات کلان موثر خواهند بود و از نقطه نظرات کارشناسانه و منطقی افراد استقبال می شود.
یعنی شورای ائتلاف در حقیقت شورایی مشورتی است؟
بله، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورایی مشورتی است و با نظر جمعی کار میکند؛ در عین حال همانگونه که عرض شد، درِ شورای ائتلاف به روی همه جریاناتی که دل در گرو انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دارند باز است، اما در خصوص کسانی که حاضر نیستند نظر جمعی را بپذیرند و اساساً علاقهمند به تکروی هستند، نمیتوانیم در شورا برای آنها برنامهای داشته باشیم.
در خبرها خواندیم که کمیته انتخابات نیز در شورای ائتلاف تشکیل شده است. درخصوص آن نیز توضیحاتی بفرمائید.
بر اساس دستور العمل شورای مرکزی ائتلاف، کمیته انتخابات از یازده عضو تشکیل میشود که ۷ نفر از این تعداد را اشخاص حقوقی تشکیل میدهند که عبارتند از: رئیس شورا، دبیر، کمیته احزاب، کمیته بانوان، کمیته شهرستانها، مسئول دفتر سیاسی و کمیته سازماندهی و شبکه سازی.
علاوه بر اینها، ۴ نفر باقی میماند که ۲ نفر از آنها از بین اعضای شورا، به پیشنهاد رئیس و تایید شورا و ۲ نفر دیگر هم از افراد مورد وثوق بیرون از شورا، باز هم به پیشنهاد رئیس و تایید شورا به نفرات قبل اضافه میشوند تا ترکیب یازده نفره شکل گیرد.
اما اتفاق مثبت و خوبی که در این زمینه افتاده و برای اولین بار در کشور بصورت ابتکاری در لرستان به فعلیت رسیده، این بوده که ظرفیت دو نفر عضوی که قرار است از طرف رییس به اعضای شورا پیشنهاد شود، با نظر مساعد همه اعضای شورا به معاونت احزاب اختصاص یافته و با فرایند انتخابات از میان دبیران حاضر در این شورا، به عضویت کمیته انتخابات درآمدهاند.
با در نظر گرفتن دو نفر عضو حقوقی حاضر در این کمیته، سهم احزاب به ۴ نفر میرسد، که نشان از جایگاه ویژه و نگاه خاصی بوده که شورای ائتلاف در استان لرستان برای احزاب قائل است.
این موضوع بصورت ابتکاری برای اولین بار در استان لرستان به اجرا در آمد و در جلسه معاونت احزاب شورای ائتلاف نیروهای انقلابی کشور مطرح گردید مورد تشویق و استقبال مسئولین مربوطه قرار گرفت.
وظیفه کمیته انتخابات در شورای ائتلاف چیست؟
در خصوص وظیفه کمیته انتخابات هم باید عرض کنم تا آنجا که بنده مطلع هستم، این کمیته موظف است در وهله نخست، در ذیل خرد جمعی معیارها و سنجههای برگرفته از آموزههای اسلامی و انقلابی و نقطه نظرات موجود در دیدگاههای امامین انقلاب و همچنین مختصاتی که با در نظر گرفتن مقتضیات بومی و استانی برای یک نماینده متصور است را احصا نموده و بر اساس همین سنجه اقدام به شناسایی و معرفی گزینههای مد نظر خود به شورا نماید تا در نهایت اعضای شورا در جهت معرفی کاندیداهای خود به مطلوب ترین جمعبندی برسند.
با این اوصاف شورای ائتلاف در معرفی کاندیداهای مجلس هم ورود خواهد کرد؟
در این راستنات باید به عرض برسانم که کمیته انتخابات شورای ائتلاف بر اساس ساختاری که اشاره کردم در سطوح ملی، استانی و شهرستانی تشکیل شده و کار شناسایی، بررسی و معرفی کاندیداهای جریان انقلاب در سطح شهرستان انجام شده و طی پروسهای به استان معرفی خواهد شد و نهایتا پس از جمعبندی نهایی، لیست شورای ائتلاف از سوی رئیس شورا در استان اعلام خواهد شد. لازم به ذکر است که این پروسه در دوره گذشته نیز طی شد که خوشبختانه نقش بسیار خوبی در تشکیل مجلس انقلابی داشت و بیش از ۲۳۰ نماینده با حمایت شورای ائتلاف وارد مجلس شدند، چنانکه مقام معظم رهبری نیز نشان مجلس انقلابی را بر مجلس یازدهم گذاشتند که این برای ما باعث افتخار است.
شما به عنوان معاون احزاب شورای ائتلاف در شرایط فعلی و ایام نزدیک به انتخابات چه انتظاری از مجموعه احزاب و تشکلهای سیاسی دارید؟
بنده نه به عنوان یکی از اعضای شورا و نه به عنوان معاون احزاب، بلکه به عنوان یک نیرویی که دل در گرو انقلاب دارد، نه تنها از احزاب و تشکلها، بلکه از همه افراد انقلابی و کسانی که دلشان برای اعتلای این سرزمین میتپد، تلاش نمایند تا از جریان انقلابی تنها یک صدا شنیده شود و آنهم صدای وحدت باشد و همدلی.
در همین راستا از همه تشکلها و احزاب و نیروهای جهادی و انقلابی دعوت میکنم تا در جلسات معاونت احزاب شورای ائتلاف شرکت نمایند تا در کنار هم و با همفکریِ هم به بهترین تصمیمات ممکن برسیم.
با این وجود لازم است از همین امروز تا زمان انتخابات و حتی بعدتر کنار هم بنشینیم و با همفکری، زمینهای را فراهم آوریم که به بهترین شکل مجری فرامین ولی امر مسلمین باشیم.
گاها شاهد برخی اختلاف نظرها در بین جریانات سیاسی به ویژه جریانات انقلابی هستیم، نظر شما در این خصوص چیست؟
معظم له در فرمایشات اخیر خود به منع دو قطبی سازی میان نیروهای انقلابی امر فرمودند. پس لازم است که با بصیرت بیشتری در این حوزه اعلام نظر نماییم.
ما هیچ تمایلی به بروز اختلافات تخریبی نداریم و فضای کشور و استان هم اساساً جایی برای بروز اختلافافکنی نمیگذارد؛ آنهایی هم که به بهانههای مختلف به دنبال اختلافافکنی هستند، به نظرم شرایط امروز کشور و استان را درک نمیکنند. امروز شاهد آن هستیم که در فضای مجازی به برخی افراد تهمت زده میشود و این تهمتها در نهایت میتواند منجر به دلسردی و نا امیدی در جریان انقلابی شده و دلسردی به وجود میآورد که بنا بر تعبیر مقام عظمای ولایت هر کسی که مردم را از آینده نا امید کند، چه بداند و چه نداند برای دشمن کار می کند.
ممکن است ما نسبت به برخی امور نقدها و یا مطالباتی داشته باشیم، اما همین ها را هم میتوان در مسیری منطقی، انقلابی و خردورزانه دنبال نماییم.
شورای ائتلاف برای تلطیف این فضا چه برنامهای دارد؟
همانگونه که قبلا عرض کردم، هم در راستای دستور العمل شورای ائتلاف و هم بر اساس وظیفه انقلابی خود، دست همه نیروهای انقلابی را به گرمی میفشاریم و در دفاع از ارزشها و اهداف انقلاب اسلامی، خود را در کنار تک تک نیروهای انقلابی میبینیم و همواره وحدت و همدلی دعوت میکنیم.
پس به نوعی میشود سیاست شورای ائتلاف را همگرایی دانست؟
بله، سیاست کلی، شعار نهایی و فلسفه وجودی شورای ائتلاف، وحدت در عین کثرت است. یعنی تمام تلاش و هنر این شورا این باید باشد که صداهای مختلف و متکثر را بشنود، آنها را کنار هم به شکلی قرار دهد که در نهایت منجر به یک تصمیم واحد برسد. انشاءالله.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰